search_api_autocomplete
Home

Vrijwillig bod van Finances & Industries op de aandelen van Spadel

Persbericht
KENNISGEVING BEKENDGEMAAKT DOOR DE FSMA MET TOEPASSING VAN ARTIKEL 7 VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 27 APRIL 2007 OP DE OPENBARE OVERNAMEBIEDINGEN

De FSMA maakt, met toepassing van artikel 7, lid 1 van het koninklijk besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen, de kennisgeving openbaar die zij, overeenkomstig artikel 5 van datzelfde besluit, op 30 september 2015 heeft ontvangen en waaruit blijkt dat de naamloze vennootschap Finances & Industries, met maatschappelijke zetel te Rue de Tombeek 5, 1331 Rixensart, voornemens is om een vrijwillig, voorwaardelijk openbaar bod in contanten uit te brengen op alle aandelen uitgegeven door de naamloze vennootschap Société de Services, de Participations, de Direction et d’Elaboration, verkort S.A. Spadel N.V., met maatschappelijke zetel te Gemeenschappenlaan 110, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe die nog niet in het bezit zijn van de bieder of haar verbonden vennootschappen, zijnde 380.340 aandelen, aan EUR 95 per aandeel (coupons nr. 17 en volgende aangehecht). De bieder houdt momenteel 90,84 % van het kapitaal van S.A. Spadel N.V.

Op de datum van deze kennisgeving, heeft S.A. Spadel N.V. geen andere effecten met stemrecht of die toegang geven tot stemrecht uitgegeven dan aandelen.

Het bod is onderworpen aan de volgende opschortende voorwaarden:

(i)   de bieder houdt bij de afsluiting van het bod minstens 95 % van de aandelen in S.A. Spadel N.V. aan;

(ii)  de slotkoers van de BEL20-index van de dag voor de aankondiging van de resultaten van de initiële aanvaardingsperiode van het bod is niet meer dan 15 % gedaald ten opzichte van de slotkoers van de BEL20-index op 11 september 2015 (3434,17 punten).

De hierboven aangegeven voorwaarden zijn uitsluitend bedongen ten gunste van de bieder, die zich het recht voorbehoudt om hieraan geheel of gedeeltelijk te verzaken. Indien aan eender welk van de hoger vermelde voorwaarden niet is voldaan, zal de bieder zijn beslissing om al dan niet afstand te doen van de desbetreffende voorwaarde bekend maken ten laatste op het moment waarop de resultaten van de initiële aanvaardingsperiode van het bod worden bekend gemaakt.

De bieder heeft bovendien de intentie om over te gaan tot een vereenvoudigd uitkoopbod in de zin van de artikelen 42 en 43 van voornoemd koninklijk besluit, voor zover aan de vereiste voorwaarden is voldaan. De bieder houdt zich eveneens het recht voor om over te gaan tot een onafhankelijk uitkoopbod, met toepassing van het koninklijk besluit van 27 april 2007 op de openbare uitkoopbiedingen en van artikel 513 van het Wetboek vennootschappen, op alle aandelen die nog niet in haar bezit zouden zijn.