search_api_autocomplete
Home

World Investor Week 2023 afgerond

Persbericht
World Investor Week: het logo van de World Investor Week

Van 2 tot 8 oktober 2023 vond de zevende editie plaats van de World Investor Week, een initiatief van IOSCO, de internationale organisatie van financieeltoezichthouders. Het doel van deze campagne was financiële educatie te bevorderen en de beleggersbescherming te vergroten door de schijnwerpers te richten op de waaier aan initiatieven die de verschillende toezichthouders op deze bijzonder belangrijke vlakken nemen.

Zo vroeg de World Investor Week 2023 aandacht voor duurzame financiering en crypto-activa. Daarnaast kwamen thema’s aan bod zoals de risico’s op allerlei vormen van fraude bij onlinebeleggingen. Voorts werd deze gelegenheid aangegrepen om voor beleggers de basisbeginselen te herhalen om te investeren zonder onnodige risico’s te nemen.

Ook dit jaar kreeg de themaweek de volledige steun van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarvan de voorzitter ook de functie waarneemt van voorzitter van de IOSCO Board.

FSMA-voorzitter Jean-Paul Servais ontving naar aanleiding van de start van de World Investor Week Carmine di Noia, Director for Financial and Enterprise Affairs van de OESO, in het Wikifin Lab in Brussel. De voorzitter kwam ook via een videoboodschap tussen op het lanceringsevent van de World Investor Week in Warschau.

De FSMA bracht de World Investor Week onder de aandacht via haar sociale media en lanceerde een digitale sensibiliseringscampagne over beleggingsfraude en frauduleuze aanbieders om het publiek te leiden naar haar website voor financiële educatie www.wikifin.be, die allerlei nuttige informatie en handige tools aanbiedt in verband met geldzaken.

Meer informatie over die campagne vindt u terug op Wikifin.be.