search_api_autocomplete
Home

World Investor Week succesvol afgelopen

Persbericht

Gisteren was de laatste dag van de World Investor Week, een initiatief van de internationale organisatie van beurstoezichthouders (IOSCO), die liep van 2 tot 8 oktober 2017. Doelstelling van de World Investor Week was het wereldwijd promoten van educatie en bescherming van beleggers. Toezichthouders en stakeholders uit meer dan 80 landen van alle continenten hebben samengewerkt aan één gezamenlijk doel: de vorming en bewustmaking van beleggers over het belang van een doordacht financieel gedrag.

Als ondervoorzitter van IOSCO en lid van het IOSCO-comité over retailbeleggers, heeft de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) dit initiatief gesteund. In het kader van de World Investor Week heeft op dinsdag 3 oktober 2017 in Brussel een conferentie plaatsgevonden over financiële geletterdheid. Jean-Paul Servais, de voorzitter van de FSMA, heeft er een uiteenzetting gehouden over de uitdagingen op dat vlak en de initiatieven van de FSMA in dat verband.

Deze sensibiliseringsweek was een groot succes en de betrokken actoren zullen zich samen blijven inzetten om de beleggers zo goed mogelijk te informeren en te beschermen.

Ook op de website van de World Investor Week is een persbericht over dit initiatief gepubliceerd.