search_api_autocomplete
183.

Bestaan er technische richtlijnen voor het opladen van documenten?

Formaat en grootte

Documenten moeten opgeladen worden in pdf-formaat en mogen niet groter zijn dan 2 Mb (=2048 Kb).

Als uw document groter is dan 2 Mb kan u het pdf document verkleinen met behulp van andere websites die een dergelijke functionaliteit aanbieden, zoals bijvoorbeeld de volgende website: http://smallpdf.com/nl/pdf-verkleinen. Sleep het te verkleinen document naar het oranje kader ‘Drop PDF hier’. Uw document wordt opgeladen. Nadien ziet u de bestandsgrootte van het verkleinde document. Klik op het oranje kadertje ‘Download’ en sla het verkleinde document op. Bestanden die groter zijn dan 3 Mb kunt u helaas niet op deze manier verkleinen. U moet ze opnieuw inscannen met een lagere resolutie. De hierbij als voorbeeld genoemde website staat los van de FSMA.

We raden aan de resolutie niet te hoog te zetten voor het scannen van tekstdocumenten.

Een zo goed mogelijk resultaat wordt verkregen door de instellingen van uw scanner op "tekst" te zetten, en niet als "afbeelding". Documenten ingescand als "tekst" hebben doorgaans een bestandsgrootte die enkele malen kleiner is dan die van documenten ingescand als "afbeelding".

Bundels

Voor sommige documenten is voorzien dat u een bundel kunt opladen. U mag deze optie enkel gebruiken om een bundel op te laten van het desbetreffende document. Voorbeeld: u mag in het bundel 'Attest examen hypothecair krediet' enkel verschillende examenattesten onderbrengen. U mag er geen vragenlijsten in onderbrengen. Documenten waarvoor geen bundel is voorzien, moet u in één keer scannen.