search_api_autocomplete

Kuvera Global

Waarschuwing
Waarschuwing: een omgekeerde driehoek met een uitroepteken

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van Kuvera Global LLC (Kuvera), die op onregelmatige wijze beleggingsdiensten aanbiedt in België.

Kuvera biedt Belgische consumenten via de website www.kuveraglobal.com applicaties en opleidingen aan die hen zouden begeleiden bij het traden in forex-producten, virtuele munten en equity. Via deze applicaties zouden gebruikers toegang krijgen tot beleggingsadvies. Zij richt zich hierbij vooral tot jongeren.

Daarnaast biedt het bedrijf haar leden voordelen en vergoedingen aan die toenemen naarmate zij meer nieuwe leden aanwerven.

Kuvera beschikt echter niet over een vergunning om financiële diensten en producten aan te bieden in België. Bovendien vertoont het door Kuvera voorgestelde systeem, kenmerken van een piramidesysteem. Meer informatie over dit type fraude kan u terugvinden op de website van de FSMA.

Kuvera maakt ook reeds het voorwerp uit van waarschuwingen van de Franse toezichthouder (AMF) en van de Spaanse toezichthouder (CNMV).

Om al deze redenen raadt de FSMA dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van Kuvera.

Wil u controleren of verrichtingen die u worden voorgesteld, in overeenstemming zijn met de financiële regelgeving? Gebruik dan de zoekfunctie op de website van de FSMA. U kan de FSMA ook rechtstreeks contacteren via het contactformulier voor consumenten.