search_api_autocomplete
Home

De FSMA legt bevel op - Hendrik Boonen

Persbericht
Aan de inkom van het FSMA-gebouw hangt een paneel met het logo van de FSMA

De FSMA legt de heer Hendrik Boonen het bevel op om onmiddellijk iedere activiteit van verzekeringsdistributie stop te zetten.

De inschrijving als verzekeringsmakelaar van Hendrik Boonen werd op 31 mei 2022 geschrapt uit het register van verzekeringstussenpersonen. Dit betekent dat het Hendrik Boonen sinds die datum niet langer is toegestaan daden verzekeringsdistributie te stellen.

Hendrik Boonen maakt gebruik van de commerciële benaming ‘Hypodroom’ en is gevestigd te Lodewijk Van Berckenlaan 51, 2600 Antwerpen. Zijn website is www.hypodroom.com.

Volgens de informatie waarover de FSMA beschikt, heeft Hendrik Boonen na de schrapping van zijn inschrijving als verzekeringsmakelaar nog daden van verzekeringsdistributie gesteld, zoals het aanbrengen van wijzigingen aan polissen en uitvaardigen van verzekeringsbewijzen.

Het is dus mogelijk dat bepaalde risico’s die via Hendrik Boonen schijnbaar werden verzekerd na 31 mei 2022, in werkelijkheid niet verzekerd zijn. De FSMA raadt klanten van Hendrik Boonen bij twijfel daarom aan om contact op te nemen met hun verzekeringsonderneming. Indien u als klant gelden heeft overgemaakt die u niet kan recupereren, raden wij u aan klacht neer te leggen bij de gerechtelijke autoriteiten.

Hebt u twijfels over uw aanbieder van financiële diensten of producten? Raadpleeg dan steeds de registers van de FSMA via de zoekfunctie op onze website.