search_api_autocomplete
Home

De FSMA steunt de nationale campagne rond cyberveiligheid

Persbericht

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) steunt de campagne van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition rond cyberveiligheid en meer specifiek rond het fenomeen phishing.

Oktober is de Europese maand van de cyberveiligheid. In het licht van dat Europese initiatief hebben het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) en de Cyber Security Coalition een sensibiliseringscampagne rond dat thema gelanceerd.

Meer dan ooit is waakzaamheid geboden op het internet. Cybercriminelen worden immers steeds creatiever om hun doel te bereiken. De sensibiliseringscampagne reikt daarom elementen aan die de consumenten ertoe moeten aanzetten zo alert mogelijk te zijn. De campagne toont hen niet alleen hoe zij valse berichten kunnen herkennen, maar vraagt hen ook om verdachte berichten door te sturen naar suspect@safeonweb.be.

In het kader van de campagne wordt ook gratis materiaal (filmpjes, posters, …) ter beschikking gesteld van ondernemingen en andere organisaties die hun medewerkers of cliënten beter tegen phishing willen wapenen. Via een test kunnen de internetgebruikers zelfs nagaan of zij in staat zijn verdachte berichten tijdig te herkennen.