search_api_autocomplete
Home

Meer dan 2.300 tussenpersonen nemen deel aan een FSMA-webinar over de gedragsregels in de verzekeringssector

Persbericht
MiFID: het euroteken tussen handen gehouden als teken van bescherming

Tijdens een digitaal evenement (webinar) op vrijdag 28 januari 2022 stelde de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) haar nieuwe praktijkgids over de gedragsregels in verband met de distributie van verzekeringsproducten voor aan een groot publiek van Nederlandstalige en Franstalige tussenpersonen. De pedagogische toelichtingen in deze praktijkgids moeten alle actoren van de verzekeringssector helpen bij de dagelijkse uitoefening van hun activiteiten.

Een breed en gevarieerd publiek

De FSMA is bijzonder verheugd over het grote succes van het webinar dat ze nu vrijdag organiseerde om haar nieuwe praktijkgids over de gedragsregels in verband met de distributie van verzekeringsproducten, de zogenaamde “IDD-gedragsregels”, voor te stellen.

Niet minder dan 2.344 Nederlandstalige en Franstalige tussenpersonen namen deel aan de twee afzonderlijke webinarsessies. Met dit webinar bereikte de FSMA zowel de tussenpersonen met een grote organisatorische structuur als de kleinste entiteiten, waaronder soms zelfs tussenpersonen-natuurlijke personen. Voor de FSMA is het erg belangrijk dat ze aangepaste tools ter beschikking kan stellen van alle types tussenpersonen, ongeacht hun omvang of organisatie.

Een nuttig pedagogisch instrument

De nieuwe praktijkgids over de IDD-gedragsregels, die te vinden is op de FSMA-website, is een pedagogische tool die de actoren van de sector duidelijke, praktische en toegankelijke toelichtingen geeft bij een soms complex onderwerp. De gids vormt een aanvulling op de andere publicaties van de FSMA.

De FSMA opteert steeds vaker voor een digitale aanpak

Dergelijke webinars zijn voor de FSMA een nieuwe stap in de steeds verdere digitalisering van haar communicatie. Niet alleen kan ze zo inspelen op de huidige uitdagingen, maar ook steeds beter tegemoetkomen aan de vragen van de financiële sector en de samenleving als geheel.