search_api_autocomplete
Home

Minnelijke schikking - AVA TRADE EU Ltd en iCFD Ltd

Persbericht
Aan de inkom van het FSMA-gebouw hangt een paneel met het logo van de FSMA

De minnelijke schikkingen bestaan uit de betaling van 175.000 euro door AVA TRADE EU Ltd, 200.000 euro door iCFD Ltd en een nominatieve publicatie op de website van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA).

AVA TRADE EU Ltd heeft in het kader van de vrijheid van dienstverlening CFD’s aangeboden in België; iCFD Ltd heeft, eveneens in het kader van de vrijheid van dienstverlening, CFD’s en binaire opties aangeboden in België. Voor een openbaar aanbod van beleggingsinstrumenten in België is echter een prospectus nodig. Dit prospectus bevat alle informatie over de aard van het beleggingsinstrument en over de emittent en gaat ook in op de risico’s die verbonden zijn aan de belegging. Bovendien moeten alle documenten en reclame die betrekking hebben op een openbaar aanbod van beleggingsinstrumenten in België, voorafgaandelijk aan de verspreiding ervan ter goedkeuring voorgelegd worden aan de FSMA.

De aanleiding voor de minnelijke schikking is het feit dat AVA TRADE EU Ltd en iCFD Ltd volgens de FSMA op het Belgisch grondgebied beleggingsinstrumenten openbaar hebben aangeboden zonder het daarvoor vereiste prospectus. Bovendien hebben AVA TRADE EU Ltd en iCFD Ltd geen enkele reclame of ander document dat betrekking heeft op het openbaar aanbod, ter goedkeuring voorgelegd aan de FSMA.

De minnelijke schikking met AVA TRADE EU Ltd bestaat uit de betaling van 175.000 euro en een nominatieve publicatie op de website van de FSMA. De minnelijke schikking met iCFD Ltd bestaat uit de betaling van 200.000 euro en een nominatieve publicatie op de website van de FSMA.

AVA TRADE EU Ltd en iCFD Ltd gaan ook contact opnemen met al hun Belgische cliënten om hen de mogelijkheid te bieden hun contract stop te zetten, met terugbetaling van het actueel verschuldigd saldo en zonder kosten. AVA TRADE EU Ltd en iCFD Ltd hebben ook hun website aangepast en duidelijk gemaakt dat de aangeboden instrumenten niet bestemd zijn voor de Belgische consument.

In het kader van haar administratief sanctiebeleid kan de FSMA een minnelijke schikking aanvaarden indien de betrokkenen meewerken aan het onderzoek.

De volledige tekst van de minnelijke schikkingen kan geraadpleegd worden op de website van de FSMA.