search_api_autocomplete
Home

Nieuwsbrief: Strijd tegen witwassen van geld en financiering van terrorisme - Evalueer uw risico's

Nieuws
Nieuwsbrief: de woorden FSMA News en het logo van de FSMA met op de achtergrond de FSMA-gebouwen

Deze nieuwsbrief herinnert u aan de belangrijkste verplichtingen die de nieuwe antiwitwaswetgeving u oplegt in het kader van de beoordeling en het beheer van risico’s van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (WG/FT).

De FSMA heeft op haar website Gemeenschappelijke richtsnoeren betreffende de risicofactoren gepubliceerd, opgesteld door de Europese Toezichthoudende Autoriteiten (ETA). Het doel van deze richtsnoeren is om u te begeleiden bij de analyse van de risico’s van WG/FT waaraan u wordt blootgesteld alsook om u te helpen de passende waakzaamheidsmaatregelen te nemen voor de geïdentificeerde risico’s.

De FSMA verwacht van u dat u uiterlijk tegen 30 juni een algemene risicobeoordeling uitvoert op niveau van uw onderneming met het oog op de implementatie van doeltreffende mechanismen om het witwassen van geld en de financiering van terrorisme te bestrijden. De FSMA zal een indicatieve praktische handleiding ter beschikking van de tussenpersonen stellen om hen te helpen om de risicobeoordeling uit te voeren.