search_api_autocomplete

PAPETERIES CATALA

Persbericht

WAARSCHUWING OVER HET NIET-VERSTREKKEN VAN INFORMATIE AAN DE MARKT EN DE NIET-NALEVING VAN DE TERMIJNEN VOOR PERIODIEKE INFORMATIE

In het kader van haar toezicht op de genoteerde vennootschappen waarschuwt[1] de FSMA het publiek dat de naamloze vennootschap PAPETERIES CATALA (“CATALA”) haar periodieke informatie vaak laattijdig bekendmaakt aan het publiek.

Zo heeft CATALA haar jaarlijks financieel verslag 2013 pas op 11 december 2014 gepubliceerd, ruim 7 maanden na de wettelijk opgelegde termijn. Het halfjaarlijks financieel verslag over de eerste zes maanden van 2014 dat uiterlijk op 31 oktober 2014 moest zijn gepubliceerd, laat nog steeds op zich wachten.

De FSMA is dan ook van oordeel dat de informatie die CATALA verkrijgbaar stelt voor haar effectenhouders en het publiek onvolledig en ontoereikend is om met kennis van zaken de positie, het bedrijf en de resultaten van CATALA te kunnen beoordelen.

 

[1] Deze waarschuwing wordt openbaar gemaakt met toepassing van artikel 43, § 1, tweede lid, van het koninklijk besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt (artikel dat, met toepassing van artikel 4 van het koninklijk besluit van 21 augustus 2008 houdende nadere regels voor bepaalde multilaterale handelsfaciliteiten, ook geldt voor de emittenten waarvan de financiële instrumenten tot de verhandeling op Alternext zijn toegelaten).