search_api_autocomplete

Think Media NV

Persbericht

Met toepassing van artikel 43, § 1, tweede lid, van het koninklijk besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt maakt de FSMA de volgende waarschuwing openbaar met betrekking tot Think Media nv, Oude Leeuwenrui 8, bus 17, 2000 Antwerpen, waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op Euronext Brussels.

De FSMA vestigt de aandacht van het publiek op het feit dat de periodieke informatie die door Think Media nv ter beschikking wordt gesteld van de houders van effecten en van het publiek regelmatig te laat wordt openbaar gemaakt. Dit is onder meer gebeurd voor het jaarlijks financieel verslag 2009, voor de tweede in 2010 te publiceren tussentijdse verklaring en voor het jaarlijks financieel verslag 2010, dat op 26 mei 2011, zijnde 26 dagen na afloop van de wettelijke termijn, werd openbaar gemaakt.

De FSMA uit ook haar bezorgdheid over de informatieverstrekking door Think Media nv. Met toepassing van artikel 33 van de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten heeft de FSMA o.a. het jaarlijks financieel verslag 2009 en het halfjaarlijks financieel verslag 2010 van Think Media aan een onderzoek onderworpen. Bij dit nazicht zijn o.a. onzorgvuldigheden en belangrijke tekortkomingen vastgesteld in de naleving van de informatieverplichtingen opgelegd door International Financial Reporting Standards. Zo werden er grote tekortkomingen en onzorgvuldigheden vastgesteld in de toelichtingen met betrekking tot bedrijfscombinaties, de testen op bijzondere waardeverminderingen van goodwill en immateriële vaste activa met onbeperkte gebruiksduur en de activering van uitgestelde belastingvorderingen. Naar aanleiding van deze vaststelling heeft de FSMA op 25 januari 2011 de vennootschap haar opmerkingen meegedeeld, alsook de vennootschap verzocht om haar bijkomende informatie over te maken ter motivering van de waardering van enkele balansposten. Aan dit verzoek werd, ondanks herhaaldelijke herinneringen, geen of onvoldoende gevolg gegeven. Pas nadat de FSMA Think Media nv op 23 mei jl. had meegedeeld dat zij een waarschuwing zou openbaar maken, werden bijkomende informatie en documenten overgemaakt.

Hierdoor kunnen de diensten van de FSMA op dit ogenblik, zijnde 8 dagen vóór de algemene vergadering, onvoldoende inschatten of de door Think Media nv gepubliceerde financiële informatie een getrouw beeld geeft van de positie, het bedrijf en de resultaten van de vennootschap. Haar bekommernissen hebben voornamelijk betrekking op de balansposten « goodwill », « immateriële vaste activa » en « uitgestelde belastingvorderingen », alsook op het effect van de lopende geschillen op de financiële positie van de groep.