search_api_autocomplete
Home

Wikifin.be start een tweede campagne en een wedstrijd over het thema wonen

Persbericht
Wikifin: het logo van  Wikifin

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) start een nieuwe campagne over het thema "Wonen" op haar website Wikifin.be. Dit is een onderdeel van haar programma rond financiële vorming.

Consumenten worden een leven lang geconfronteerd met vragen over hun woning. Moet ik een brandverzekering afsluiten voor een kot? Maak ik het best een plaatsbeschrijving op als ik een woning huur? Wat is de beste keuze: huren of kopen? Waar moet ik rekening mee houden als ik een woning koop? Hoeveel kan ik lenen en wanneer doe ik er het best aan mijn hypotheeklening te heronderhandelen?

De nieuwe campagne is erop gericht Wikifin.be meer bekendheid te geven bij het grote publiek in België. Het doel is de consumenten ertoe aan te zetten naar Wikifin.be te surfen als zij een antwoord zoeken op geldgerelateerde vragen. Mochten zij geen antwoord vinden op de site, dan kunnen zij hun vraag mailen naar een van de Wikifin-deskundigen.

Voor deze nieuwe campagne "Wonen" start Wikifin.be ook een onlinewedstrijd. De bezoekers kunnen vragen stellen over dit thema en de gelukkigen onder hen kunnen met hun vraag een prijs winnen. De meest relevante vragen zullen samen met de antwoorden van de Wikifin-deskundigen gepubliceerd worden op de website en in februari 2014 ter beschikking gesteld op Batibouw.

Dit is de tweede campagne die Wikifin.be dit jaar lanceert. In mei 2013 was er reeds een eerste campagne over het thema "Pensioenen". Daarbij werden de bezoekers van de site uitgenodigd om deel te nemen aan de pensioenquiz waar zij hun kennis over pensioenaangelegenheden konden testen.

Ter herinnering, op 31 januari 2013. heeft de FSMA haar programma rond financiële vorming gelanceerd met de opstart van haar portaalsite Wikifin.be. Doelstelling van de site is neutrale, betrouwbare en toegankelijke financiële informatie ter beschikking te stellen van de consumenten. Daarnaast zijn op Wikifin.be ook interactieve tools te vinden, zoals de simulator voor spaarrekeningen. Sinds zijn lancering begin 2013 is Wikifin.be al zo'n 600.000 keer bezocht door meer dan 410.000 bezoekers.

Wikifin.be wordt continu verder uitgebouwd: geregeld worden nieuwe checklisten en teksten online geplaatst. Ondertussen zijn aan de bestaande lijst met levensmomenten al twee nieuwe thema's toegevoegd, nl. "Uit elkaar gaan" en "Met kinderen". Voortaan is ook uitgebreide informatie beschikbaar over het thema "Wonen".

Ontdek de portaalsite over financiële vorming www.wikifin.be.

Volg ons ook op Twitter@wikifin_NL.