search_api_autocomplete

AB INVESTMENT

Waarschuwing
Valse kredieten: een zakenman biedt een waaier eurobiljetten  van 50 euro aan

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor de activiteiten van AB Investment, een vennootschap die beleggingsdiensten aan het publiek aanbiedt in België.

AB Investment stelt aan consumenten voor om te beleggen in binaire opties, futures of opties waarbij hoge winsten worden vooropgesteld.

De verschillende websites die gebruikt worden zijn de volgende:

  • ab-investment-acces.net
  • ab-investment.net
  • https://cbcgroup-lu.com/login

Consumenten worden in veel gevallen gecontacteerd door een persoon die zich voorstelt als Paul Willems (paul.willems@ab-investment.net of paul.willems@cbcgroup-lu.net).

Deze ondernemingen en deze persoon beschikken niet over de vereiste vergunning om in België beleggingsdiensten aan te bieden.

Op 22 juli 2022 maakte AB Investment al het voorwerp uit van een waarschuwing van de CSSF (de Luxemburgse toezichthouder).

Daarnaast maakt deze onderneming ook misbruik van de naam van de Luxemburgse onderneming AB Investment S.A.

De FSMA raadt u dan ook ten zeerste af om in te gaan op aanbiedingen van AB Investmenten om geld te storten op een rekeningnummer dat deze vennootschap zou opgeven.

***

Meer aanbevelingen over de preventie van beleggingsfraude zijn te vinden op de pagina ‘Hoe fraude herkennen en voorkomen?‘ op de website van de FSMA. Bekijk ook de sensibiliseringsvideo’s.

Wij dringen er bij de beleggers ook op aan om steeds na te gaan of de vennootschap over de vereiste vergunning beschikt. Een eenvoudige opzoeking via de zoekfunctie op de website van de FSMA is daarvoor al voldoende. U kan de FSMA ook rechtstreeks contacteren via het contactformulier voor consumenten.