search_api_autocomplete
Home

Fraude met cryptomunten: de FSMA werkt haar lijst van verdachte websites bij

Waarschuwing
Virtuele munten: het symbool van Bitcoin op een groene achtergrond met cijfergegevens

De voorbije weken ontving de FSMA nieuwe klachten van consumenten die zijn ingegaan op aanbiedingen om in cryptomunten te beleggen. De fraude met cryptomunten blijft dus slachtoffers maken in België. Daarom waarschuwt de FSMA het publiek opnieuw voor dergelijke oplichtingspraktijken. Zij heeft ook de lijst van platformen voor handel in cryptomunten geactualiseerd waarvoor zij aanwijzingen van fraude heeft vastgesteld. Deze lijst bevat nu in totaal 141 websites.

Het principe blijft hetzelfde: zij stellen u een belegging voor op basis van cryptomunten, met de nadruk op het veilige, eenvoudige en erg lucratieve karakter ervan. Zij proberen uw vertrouwen te winnen door u ervan te overtuigen dat u geen expert hoeft te zijn om in cryptomunten te kunnen beleggen. Zij beweren met deskundigen te werken die zelf uw beleggingen beheren. Zij bevestigen dat u uw fondsen op elk moment kan afhalen of dat deze gegarandeerd zijn. Uiteindelijk is het resultaat altijd hetzelfde: het is voor de slachtoffers onmogelijk om hun gelden te recupereren!

Hieronder vindt u de lijst van recent geïdentificeerde websites:

  • www.man-investments.com
  • www.mgclogic.com
  • www.mycoin-banking.com

Opgelet: de lijst van platformen voor handel in cryptomunten van de FSMA is uitsluitend gebaseerd op haar vaststellingen, voornamelijk naar aanleiding van meldingen door consumenten. De lijst bevat dus niet alle actoren die mogelijk op onregelmatige wijze in die sector actief zijn. Aarzel bij twijfel niet de FSMA rechtstreeks te contacteren via het contactformulier voor consumenten op haar website.

Voor meer informatie verwijst de FSMA kandidaat-beleggers naar haar waarschuwingen van 22 februari 2018 en 26 oktober 2018.