search_api_autocomplete
Home

Lijst van door consumenten gemelde websites die beleggingen in diamanten voorstellen

Waarschuwing
Waarschuwing: een omgekeerde driehoek met een uitroepteken

Zoals aangegeven in haar waarschuwing van 20 december 2017 ontvangt de FSMA steeds meer klachten/vragen van consumenten die zijn benaderd door ondernemingen die beleggingen in diamanten voorstellen. In het licht daarvan en op basis van haar vaststellingen heeft de FSMA beslist een lijst van de door consumenten gemelde websites te publiceren.

www.4cpatrimoine.com

www.always-diamonds.net

www.blackandstones.com

www.boursocarat.com

www.capitaldiamond.be

www.capital-diamond.com

www.crown-diamonds.com

www.diamants-epargne.org

www.diamantcorporation.com

www.diamondprivilege.com

www.diamoneo.com

www.diamonstore.com

www.europatrimoine.com

www.excellencevendome.com

www.gemex-pro.com

www.gemexpro.com

www.luxydiamonds.com

www.moncoffre4.com

www.morganandjohnson.com

www.patrimoinediamant.com

www.prestige-diamant.net

www.prestige-diamant.com

www.prestige-invest.com

www.private-diamond.com

www.traditiondiamant.com

www.traditionvendome.com

Opgelet, zoals al vermeld, is deze lijst uitsluitend gebaseerd op de vaststellingen van de FSMA, voornamelijk naar aanleiding van meldingen door consumenten. Zij bevat dus niet alle actoren die mogelijk op onregelmatige wijze in België actief zijn op het vlak van beleggingen in diamanten.

Bovendien verwijst de FSMA de consumenten ook naar de door de Franse toezichthouder (AMF) gepubliceerde zwarte lijst ('liste noire') van websites die beleggingen voorstellen in diverse goederen (diamanten, wijn, …) zonder dat zij daarbij de in Frankrijk geldende reglementering naleven. Aangezien talrijke actoren zich zowel tot het Franse als tot het Belgische publiek richten, kan het ook voor Belgische consumenten nuttig zijn om die zwarte lijst te raadplegen.

Hebt u vragen over voornoemde lijst? Aarzel dan niet de FSMA rechtstreeks te contacteren via het elektronisch contactformulier op haar website.