search_api_autocomplete
Home

Oplichters doen zich voor als medewerkers van de FSMA

Waarschuwing
Waarschuwing: een omgekeerde driehoek met een uitroepteken

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt het publiek voor oplichters die zich voordoen als FSMA-medewerkers.

Deze oplichters beweren dat de FSMA slachtoffers van beleggingsfraude kan helpen verloren bedragen terug te krijgen of te deblokkeren. De oplichters eisen hiervoor een vergoeding van de slachtoffers of de betaling van een taks aan de FSMA. Deze vorm van oplichting heet recoveryroomfraude. De oplichters misbruiken het logo van de FSMA ook om phishing te plegen, waarbij ze proberen persoonlijke of vertrouwelijke informatie te ontfutselen van de consument. 

De oplichters contacteren de slachtoffers per telefoon of per e-mail. Ze zeggen dat ze een medewerker of een lid van de directie van de FSMA zijn. Om hun bewering kracht bij te zetten, gebruiken ze het logo van de FSMA in hun documenten. 

De FSMA zal u nooit uit het niets contacteren of vragen om geld over te schrijven. Ze zal u ook nooit vertrouwelijke informatie vragen, zoals de pincode van uw bankkaart of een wachtwoord.

De oplichters gebruiken onder andere volgende e-mailadressen: info@fsmacontact.online, support@billingfsma.com en support@fsma.co. E-mails van deze of gelijkaardige e-mailadressen zijn frauduleus. Reageer niet op zulke e-mails en verwijder ze. De e-mails zijn niet afkomstig van de FSMA. De officiële e-mailadressen van de FSMA eindigen immers op @fsma.be

Consumenten die ongevraagd worden gecontacteerd moeten uitermate voorzichtig zijn. Ga vooral niet in op de vraag om geld over te maken voor (financiële) diensten of producten die de FSMA zogezegd aanbiedt. 

De FSMA is geen financiële instelling. Ze biedt consumenten geen financiële diensten of producten aan. De FSMA is niet bevoegd om verloren beleggingen te recupereren en daarvoor een vergoeding te vragen. Ze is evenmin bevoegd om de betaling van taksen te vorderen. Zij zal beleggers daarvoor nooit contacteren. De FSMA zal consumenten ook nooit vragen om hun financiële gegevens over te maken of om te betalen voor bepaalde diensten. 

Twijfelt u over de persoon met wie u in contact staat? Controleer hier onze gegevens. 

Dit zijn de officiële contactgegevens van de FSMA: 

  • Website: www.fsma.be
  • Adres: Congresstraat 12-14, 1000 Brussel
  • Ondernemingsnummer: 0544.279.965
  • Onze telefoonnummers beginnen steeds met +32 (0)2 220 XX XX. 
  • Onze e-mailadressen eindigen op @fsma.be. 

Dit zijn de officiële sociale media van de FSMA: 

U kan rechtstreeks contact opnemen met de FSMA via het contactformulier voor consumenten.