search_api_autocomplete
Home

Eurofi 2022 Financial Forum in Praag

Nieuws
Jean-Paul Servais, Chairman of the FSMA

De voorzitter van de FSMA en vice-voorzitter van IOSCO, Jean-Paul Servais, nam op 8 september deel aan het Financieel Forum 2022, de halfjaarlijkse conferentie van Eurofi. Dit driedaags event vond plaats in Praag en werd bijgewoond door meer dan 1.000 personen.

Het Financieel Forum van Eurofi biedt vertegenwoordigers van de publieke sector en stakeholders (financiële instellingen, beleggingsvertegenwoordigers, …) een platform voor de uitwisseling van ideeën over financiële regelgeving en trends in de financiële sector. Het Financieel Forum werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met het Tsjechische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Jean-Paul Servais sprak in Praag op een debat over retailbeleggen. Hij brak een lans voor een hogere participatie van retailbeleggers in de Europese kapitaalmarkt. Toezichthouders kunnen volgens hem op verschillende manieren bijdragen om dit doel te realiseren. Dat kan onder meer door verplichtingen inzake informatie aan retailbeleggers in heel de Europese Unie te stroomlijnen.

Jean-Paul Servais pleitte voorts voor de aanpassing van de regelgeving aan het digitale tijdperk. Retailbeleggers moeten op een digitaal-vriendelijke manier kunnen beleggen. De regelgeving moet ook worden aangepast zodat het voor retailbeleggers makkelijker wordt om te investeren in duurzame producten. Toezichthouders moeten bijdragen tot een betere financiële geletterdheid van retailbeleggers door financiële educatie te verankeren in hun missie.

De tekst van de tussenkomst van Jean-Paul Servais vindt u hier.