Nieuws & Waarschuwingen

Seminarie van de FSMA over regelgeving marktmisbruik

Nieuws
News article
22/11/2019

De FSMA organiseert seminaries voor de sector in verband met de regelgeving inzake marktmisbruik. Op 21 november 2019 vond de eerste sessie plaats in het gebouw van de FSMA. Een honderdtal vertegenwoordigers van beursgenoteerde vennootschappen namen aan de sessie deel. De voorzitter van de FSMA benadrukte bij het begin van het seminarie het belang van een goede kennis en toepassing van de regels door de sector.

Vervolgens gaven experten van de FSMA uitleg, onder meer via voorbeelden uit de praktijk, over de verschillende aspecten van de regelgeving. Onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder meer de melding van transacties door leidinggevenden en de regels inzake communicatie en uitstel van koersgevoelige informatie. De FSMA-medewerkers gaven ook uitleg over het schorsingsbeleid en over de onderzoeken en beslissingen in het kader van administratieve sanctieprocedures.

Tijdens de presentaties lag de nadruk op het geven van duidelijke richtlijnen opdat de beursgenoteerde vennootschappen hun verplichtingen ten volle zouden nakomen. Door een pro-actieve aanpak kunnen de vennootschappen immers incidenten inzake communicatie voorkomen en het risico op marktmisbruik verminderen.

De sessie werd afgerond met conclusies door mevrouw Annemie Rombouts, de ondervoorzitter van de FSMA.

Klik hier om de presentaties te raadplegen die tijdens het seminarie gegeven werden.