Professionelen

De Belgische financiële regelgevers, namelijk de FSMA en de NBB, beschouwen FinTech als een belangrijk thema in hun toezichtactiviteiten. Met FinTech (Financial Technology) worden start-ups of gevestigde ondernemingen bedoeld die technologie gebruiken om innovatieve processen, producten of diensten in de financiële sector aan te bieden.

Voorbeelden van dergelijke innovaties zijn crowdfunding, distributed ledger technology, virtuele munten, APIs (application programming interfaces) of alternatieve distributiemodellen.

Aangezien het regelgevende kader een sleutelrol speelt bij het verenigen van innovatie en veiligheid in deze sector, bieden de FSMA en de NBB FinTech-bedrijven (zowel start-ups als gevestigde ondernemingen) de mogelijkheid om hen via de onderstaande knop rechtstreeks te contacteren. De FSMA en de NBB streven ernaar om binnen drie werkdagen te reageren.

Op de websites van de FSMA en de NBB vindt u algemene informatie over onze taken en bevoegdheden, alsook over specifieke toezichtregels en vergunningsprocedures.