search_api_autocomplete

Frauduleuze aanbiedingen voor vermogensbeheer en alternatieve beleggingen (edele metalen, wijn ...)

Bij een frauduleuze aanbieding voor vermogensbeheer, word je opgebeld door een verkoper die je een vermogensbeheerovereenkomst aanbiedt, een (spaar)rekening of alternatieve beleggingsproducten zoals zeldzame aardmetalen, goud of edele metalen.

Hoe aanlokkelijk die aanbiedingen ook lijken, vaak schuilen er oplichters achter die niet de vereiste vergunningen hebben voor die aanbiedingen en maar één doel voor ogen hebben: goedgelovige beleggers hun spaargeld afhandig maken. Soms benaderen ze je via aantrekkelijke advertenties op sociale netwerken of websites.

Meer informatie.

 

 

Ben je bang dat een aanbod een poging tot oplichting is?

Ben je slachtoffer van beleggingsfraude of kredietfraude en weet je je geen raad?

Neem onmiddellijk contact op met de FSMA.

Trap niet in de val, volg onze adviezen!
 

 • Controleer altijd de identiteit van de aanbieder: zijn naam, zijn maatschappelijke zetel, het land waar hij beweert gevestigd te zijn, zijn contactgegevens, zijn vergunning voor dergelijke aanbiedingen ...

  Vertrouw nooit een aanbieder die je niet duidelijk kan identificeren. Als de onderneming buiten de Europese Unie is gevestigd, bedenk dan dat er moeilijkheden kunnen ontstaan mocht je in een conflictsituatie terechtkomen en een rechtsvordering willen instellen.
 • Wees beducht voor 'cloned firms'.

  Dat zijn ondernemingen die zich uitgeven voor andere, legitieme ondernemingen waarmee ze geen enkele band hebben. Vaak gaat het om identiteitsdiefstal. Door de e-mailadressen of de contactgegevens van beide ondernemingen te vergelijken, kan je deze fraude op het spoor komen.
 • Vraag de aanbieder altijd om je duidelijke en verstaanbare informatie te bezorgen. Lees die informatie met een kritische blik.

  Beleg nooit in een product als je niet perfect begrijpt wat het precies inhoudt. Controleer altijd de informatie die je krijgt.
 • Wees ook op je hoede als de onderneming of de website nog niet lang bestaat.

  Dat is vaak het geval bij frauduleuze websites waar vermogensbeheer wordt aangeboden. Meestal bestaan ze nog geen jaar.
 • Kijk uit als je contactpersoon je vraagt om geld over te maken naar een bankrekening in een ander land dan waar de aanbieder gevestigd is.

 • Tot slot, wees op je hoede als een verkoper je buitensporige winst belooft. 

  Als een rendement te mooi is om waar te zijn, is het dat meestal ook!